Olemme nyt myös Facebookissa - Tule ja Tykkää!

KirjautuminenKetä on paikalla?
Sivustolla on 6 vierasta 

Tervetuloa Pyhärannan VPK:n sivuille!

Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto

Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto 2020

Sammutusveden seurantajärjestelmä parantaa pelastusalan operatiivista valmiutta

Jyrki Nurmen ja Kai Saarisen kehittämällä reaaliaikaisella sammutusveden seurantajärjestelmällä voidaan dataverkkoa hyväksi käyttäen tiedottaa pelastustyönjohtajalle sammutus- ja säiliöyksiköiden tehtäväaikaisesta sammutusveden määrästä ja kulutuksesta. Järjestelmällä voidaan välittää ajoneuvon kalustosta myös muuta turvallisuuteen vaikuttavaa tietoa, kuten paineilmalaiteresurssit tai ilmanlaatu ja olosuhteet.

Heti tehtävän alkuvaiheessa tilannekeskus voi laskea tehtävälle lähteneiden yksiköiden todellisen sammutusveden määrän sekä seurata karttapohjalta yksiköiden liikkeitä ja kohteen saavuttamista. Järjestelmällä voidaan seurata sammutusveden täydennystarvetta ja sitä voidaan hyödyntää myös uudenlaisissa sammutuskohteissa, kuten esimerkiksi akku- ja energiavarastopaloissa.

Innovaatiossa on parasta resurssien parempi hyödyntäminen sekä saavutettu taloudellinen hyöty. Innovaatio parantaa pelastusalan operatiivista valmiutta ja mahdollistaa tehtävänaikaisen sammutusresurssien tehokkaan hyödyntämisen. Tehtäviltä kerättyä dataa voidaan myöhemmin hyödyntää esimerkiksi vasteaikojen suunnittelussa, kertovat Nurmi ja Saarinen.

 

Haluatko mukaan?

 

  • Hälytysosaston harjoitukset säännöllisesti maanantaisin 2.9. alkaen kello 18.00.
  • Nuoriso-osaston harjoitukset säännöllisesti keskiviikkoisin alkaen 4.9. kello 18.00.

 

 

 
Tule palokuntaan

Forecan sää
Haku
Facebook
Miten on..?
Piippaako sinulla?
 
Mainospalkki