_TMT5801web

Pyhärannan VPK:n nuoriso-osasto on aloittanut toimintansa alkujaan Santtion VPK:n aikana vuonna 1986. Toiminta keskeytyi muutamaksi vuodeksi ja nykymuotoisena nuoriso-osastotoiminta on alkanut uudelleen vuonna 1994. Nuoriso-osastossa ollessaan nuoret opettelevat samoja tietoja ja taitoja kuin hälytysosastossakin ja valmistaa nuoret siirtymään hälytysosastoon 17 vuotta täytettyään. Toiminta on tarkoitettu 12-18-vuotiaille nuorille.

 

 

Nuoriso-osasto kokoontuu kerran viikossa harjoituksiin, joissa harjoitellaan samoja asioita kuin hälytysostossa. Harjoituksissa käsiteltäviä aiheita ovat mm. erilaiset selvitykset, "savusukellus" , ensiapu, urheilu sekä kalustonkäsittely.

Vuosittain palokuntanuoret suorittavat kursseja, joita valittavana on 13 erilaista. Nuoret osallistuvat myös liiton ja toiminta-alueen leireihin, joissa mukavan yhdessäolon lisäksi harjoitellaan palokuntanuorten perustietoja ja -taitoja. Vetäjinä toimivat Pekka Hyvärinen ja Mari Lehtinen (nuoriso-osaston johtaja) sekä hälytysosaston jäseniä.

Toiminnasta kiinnostunut löytää lisätietoa tiistaisin klo 18.00 alkaen Ihoden paloasemalta, Marylta tai palokunnan nettisivujen linkkilistan kautta.